Senior UX Designer (m/v) 40u, Rotterdam

Solliciteer nu

Senior UX Designer Rotterdam

FULL-TIME · ROTTERAM

Met jouw wireframes en prototypes kunnen we onze klanten triggeren en uitdagen. Daarnaast zijn jouw designs de handvaten voor het team dat het uiteindelijk moet gaan bouwen. Jouw visie is dus essentieel voor de totstandkoming van onze websites en apps💪

Het is belangrijk dat je nieuwsgierig bent, onze designers zijn degenen die ons #inspiration channel op Slack kapot spammen, en daar zijn we heel blij mee. Zo weten wij welke design standaarden we moeten nastreven, welke apps we in de gaten moeten houden, etc. Je bent gretig maar weet wel onderscheid te maken tussen nieuwe dingen die er zijn om te blijven en hypes die na een paar weken weer over zijn.

Kortom, we zoeken iemand met gevoel voor slick, user-centered design, iemand die nieuwsgierig is en die een sterke visie heeft. Ben je daarnaast gewoon een fijne collega en houd je ook wel van een beetje gezelligheid? Dan pas jij bij ons! 

Reageren kan via het formulier hieronder. Als je vragen hebt, mag je Freya altijd bellen op 06-46177390 of mailen op freya@labela.nl.

Jouw specs

Dit hopen we in jou te vinden:

 • Bovenop innovaties met design tools (Sketch) — je introduceert betere workflows.

 • Je hebt de lead genomen op projecten met SCRUM.

 • Wat styling betreft kun je meedraaien met front-end, en je stuurt je collega's aan op wat wel/niet mogelijk is in development.

 • Je weet het team (en jezelf) te coachen, zodat zij zelfstandig verder kunnen.

 • Je laat design guidelines mee groeien en brengt deze naar een nieuw level.

 • Je kunt de wens (en budget) van de klant vertalen naar een MVP en (het verkopen van ideeën voor) een potentiële vervolgopdracht.

 • Team inspireren en daarmee motiveren/aansturen.

 • Je kunt concept richtingen creëren en creatieve sessies leiden.

 • Ervaring genoeg om ontwerp keuzes te verantwoorden, maar niet vastgeroest in het vak om nieuwe inzichten te krijgen (van juniors).

 • (Minimaal) beginnend/basis kennis Framer.

 • Snel en gemakkelijk itereren op basis van prototypes.


Maar het állerbelangrijkste is dat je een chille collega bent en we het leuk met je hebben (en jij met ons!)

Mochten er dingen bijstaan waarvan je ze nog niet beheerst maar denkt het snel op te kunnen pakken: overtuig ons!

The Team

60 developers en designers, verdeeld over onze twee kantoren in Amsterdam en Rotterdam. We zijn een behoorlijk gemixt gezelschap met de meest uiteenlopende hobby's. En dat is top. Wij zijn de mensen met wie je gaat samenwerken, met wie je prachtige apps en websites gaat realiseren en met wie je straks 8 uur per dag op een kantoor zit. Het is daarom belangrijk dat jij je hier thuis gaat voelen. Maar geloof ons, dat voel je je na dag 1 al!

Who We Roll For

Dit zijn slechts een aantal van de projecten waaraan we op dit moment werken. We bouwen alleen dingen die we tof vinden, voor klanten waarvan we denken ‘wow’. Dit kunnen grote klanten zijn waarmee we veel mensen bereiken, zoals bijvoorbeeld Porsche, Greenwheels, Nuon, Coca-Cola, Philips en Apollo Hotels, maar dit kunnen ook kleine start-ups zijn die we zelf tof vinden.

Daarnaast bouwen we niet zomaar domweg wat de klant van ons vraagt. Als wij een idee suf vinden, gaan we om de tafel zitten en komen we met een beter idee. We vinden het belangrijk dat projecten uitdagend zijn en willen trots kunnen zijn op wat we gebouwd hebben. Alleen dán krijg je gepassioneerde collega's.

How We Roll

Een foto zegt meer dan 1000 woorden, en een video nog veel meer. We werken hard, natuurlijk! En we bouwen vette dingen, absoluut! Maar daarnaast wordt er ook tijd vrij gemaakt voor hele leuke dingen. Hackathons, Dev Days, workshops, themamaanden, game nights, avondjes uit, sportdagen en zelfs weekenden weg dus. En verzin je zelf iets leuks, dan zijn er altijd wel mensen die met je mee willen. Je hoeft hier niet te vechten voor je plekje. Iedereen hoort erbij.

Managers of directors hebben we niet waardoor we zelf vrij kunnen denken en doen (en je je niet hoeft te verantwoorden aan non-technisch management, ook heel fijn).

We vinden het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid krijgt om te groeien. Is er ergens een design conferentie waar je denkt wat van te leren en waar je graag heen wilt? We moedigen het alleen maar aan. Daarnaast hebben we elke maand een DesignSync, waarin het hele design team bij elkaar komt om elkaar te inspireren door middel van Keynotes & cake🍰  én doen we een maandelijkse design challenge om elkaar creatief uit te dagen. 

Iedereen is hier onderdeel van de Label A familie en daar hoor jij bij. We helpen elkaar dus als dat nodig is. In je eentje 4 uur overwerken vinden we suf als we met z’n 4'en de klus binnen werktijd kunnen klaren. 

Come and get it

Er zitten behoorlijk wat perks aan het werken bij Label A. Onder andere deze:

 • Volledige reiskostenvergoeding
 • 25 vakantiedagen
 • Collega’s die hun werk met passie doen
 • Ruimte om te groeien en om nieuwe technologieën uit te proberen
 • Uitdagende projecten voor hele mooie bedrijven
 • De apparatuur die jij nodig hebt om lekker te kunnen werken
 • Dagelijks gratis uitgebreide lunch. Behalve op #foodfriday, dan gaan we gezamenlijk uit eten of we bestellen wat
 • Tweewekelijkse stoelmassage
 • Onbeperkt gebruik van LA-Play products zoals drones, Gear VR, Xbox, Playstation
 • Kantoor aan de Maas met uitzicht op de Euromast

Ons proces

 1. Reageer hier via Homerun
 2. Je krijgt binnen 24 uur reactie
 3. We spreken af binnen 2 dagen
 4. We geven je bij een goed gesprek een testopdracht
 5. Binnen 12 uur na het ontvangen van je opdracht bellen we je met het goede nieuws
 6. Je zit binnen een maand achter een nieuwe MacBook met vette opdrachten (mits je huidige baas dat toelaat natuurlijk)

Dagelijkse dingen #Instagram