Support Manager

Solliciteer nu

Support Manager

FULL-TIME · AMSTERDAM OF ROTTERDAM

We zoeken een Support Manager voor ons kantoor in Amsterdam of Rotterdam. Een totaal nieuwe functie, wat en op welke manier je het precies gaat doen kun je deels zelf in gaan vullen. Wat voor ons het belangrijkste is? Jij zorgt ervoor dat onze klanten altijd inzicht hebben in de vooruitgang van hun project, weten waar ze terecht kunnen met hun vragen en we hen net dat beetje extra service kunnen bieden!


Na ruim 11 jaar ervaring zijn wij sterk in het ontwikkelen van digitale oplossingen. Inmiddels hebben we een mooi klantenbestand opgebouwd en werken elke dag hard om impact te maken. We willen onze klanten een nog betere service bieden en tegelijk onze serviceverlening schaalbaar maken. Daarom zijn we op zoek naar een Support Manager.

Als Support Manager ben jij betrokken bij alle projecten van Label A, en dan bedoelen we ook écht alle projecten. Van net gelanceerde digitale producten, zoals HUUB van Next Urban Mobility, tot aan de onze projecten ‘from the start’. We zijn trots dat we klanten voor lange tijd aan ons kunnen binden en kijken graag mee wat de volgende stap voor hen is in het digitale tijdperk. De ene keer herbouwen we projecten zodat ze weer klaar zijn voor de komende jaren en andere keer faseren we projecten uit.

In deze functie ben je onderdeel van ons Client Team. Je werkt dagelijks nauw samen met onze klanten, ons development team, de scrum masters en sales. Je weet alles van SLA’s, dashboards en het afhandelen van tickets. Jij zorgt voor een stabiele en gestructureerde basis in de ondersteuning van onze klanten. Jij zet het fundament neer zodat we steeds grotere projecten ondersteuning kunnen bieden. Want we zijn ‘eager’ en dromen groot! 

Zie jij processen die verbeterd kunnen worden? Let’s go!

Jouw specs

Support Manager, Support Specialist, Customer Support, Client Care… Voor ons is de titel vooral een SEO term en zijn wij vooral op zoek naar iemand die het volgende in huis heeft:
  • Je hebt relevante werkervaring met voorkeur bij een digital agency;
  • Je bent bekend met het opstellen en onderhouden van SLA's;
  • Service is jouw tweede natuur. Jij zorgt ervoor dat de klant weet hoe het met zijn ticket staat en zorgt dat dit adequaat wordt opgepakt;
  • Je bent in staat om met allerlei lagen te communiceren en informatie op te halen;
  • Daarnaast goed in plannen, structuur aanbrengen en processen verbeteren;
  • Je bent secuur en zorgt dat alles goed in de systemen staat zodat de kans op onregelmatigheden minimaal is;
  • Jij bent bereidt een extra stapje te doen om de klant de juiste service te geven. Je hebt dan ook een flexibele houding en kan zelfstandig keuzes maken.

Dit is ons wensenlijstje voor de ideale Support Manager. Denk jij dat je de perfecte kandidaat bent, maar voldoe je niet overal aan? Solliciteer vooral en overtuig ons!

How We Roll

We werken hard en nemen ons werk heel serieus, maar er blijft altijd ruimte voor plezier. Work hard, play hard! Wat kun je verwachten?

Iedereen is onderdeel van de Label A familie! We look out for each other: waarom 4 uur overwerken, als je de klus op tijd kan klaren met zijn vieren?! We willen dat je groeit binnen je rol, maar ook als persoon. Vanaf het moment dat je start krijg je daarom workshops en coaching. Dat is niet het enige, want elk kwartaal hebben we een Recharge week om te focussen op wat ons energie geeft en wat onze doelen zijn.

Na het werken blijven we graag iets langer om te gamen, samen nieuwe sporten uit te proberen en om te werken aan side projects tijdens onze maandelijkse hack night. Verzin je iets nieuws? Er zijn altijd mensen die met je mee willen doen!

25 vakantiedagen

Winstdeling

Flexibele werktijden

Volledige reiskosten vergoeding

Pensioen

5 dagen powerbreak

Persoonlijke ontwikkeling

Gratis lunch & fruit

Label A trip!

Tweewekelijkse stoelmassage

Ready to join?

Awesome! Klik op ‘apply’ en laat je sollicitatie achter. Hoe meer je over jezelf vertelt, hoe beter.

Binnen 24 uur krijg je antwoord en we hopen je zo snel mogelijk on board te hebben. Het sollicitatieproces zal niet meer dan twee gesprekken en een technische opdracht in beslag nemen. Je kunt binnen een maand achter je nieuwe Macbook zitten, als je huidige baas daar mee akkoord gaat natuurlijk!

Heb je een vraag of wil je meer info?
Je kunt altijd mailen naar jobs@labela.nl of Freya bellen op +31 (0)6 46 177 390.

* Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.